ЛННЦ ПО

Львівський навчально-науковий центр професійної освіти

На конференції «Вікова спадщина українського народу: регіональний аспект» відбулася презентація монографії Лідії Сліпчишин

Із 2010 року на Яворівщині відбувається конкурс фахової майстерності з професії «Різьбяр по дереву та бересті» ім. Й.П.Станька, засновником якого є Художнє професійно-технічне училище в селищі Івано-Франкове.

Участь у конкурсі беруть учні з навчальних закладів Західних областей України – Волинської, Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької та Львівської.

У рамках даного конкурсу відбуваються виставки, семінари, конференції.

У 2017 році розпочалося літочислення науково-практичної конференції «Вікова спадщина українського народу: регіональний аспект» з акцентом на художніх ремеслах і народних промислах Яворівщини. Конференція 2018 року присвячена 125-ій річниці від дня народження основоположника яворівського виду різьблення Йосипа Петровича Станька. Його іменем названо вищезгаданий конкурс фахової майстерності, а у 2014 році – Художнє професійно-технічне училище у смт Івано-Франкове Яворівського району.

Під час конференції була презентована монографія кандидата педагогічних наук, доцента Львівського навчально-наукового центру професійної освіти Національного педагогічного університету ім. Михайла Драгоманова Лідії Сліпчишин «Яворівська художня школа».

У книзі акумульовано багатолітню художнього професійно-технічного училища у селищі Івано-Франковому. У ній зібрана інформація про усіх, хто в різні часи надихав тут юнь до творчості, а також про відомих далеко за межами України випускників, про творчі здобутки закладу.

Підсумував усі вищесказані думки та висловив власні, а також поділився напрацюваннями, що сприятимуть майбутньому розвитку Художнього професійно-технічного училища ім. Й. П. Станька директор навчального закладу Василь Гевало.

Опубліковано 1 Червня 2018, автор Кубська Лариса.

Читати більше
Запрошуємо на курси живопису та дизайну
Запрошуємо на курси живопису та дизайну